Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2007

Σαν να μην είσαι εκεί

Υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν για σένα σαν να μην είσαι εκεί.
Στο διάδρομο της δουλειάς, δύο πενηντάρηδες μεγάλοι και τρανοί περπατούν πίσω μου και συζητούν. Δεν τους ξέρω, δε με ξέρουν. Ψιτ… Γυρίζω. Κοίτα τη ρε, κάνεις ψιτ και γυρίζει. Μεταξύ τους, φωναχτά, χωρίς να με κοιτάξουν καν.
Το επόμενο δευτερόλεπτο με είχαν ξεχάσει. Είχαν επιστρέψει στα παραπολιτικά και στο he said, she said και πότε θα βγούμε στο Πρυτανείο να σε κεράσω.
Για αυτούς είσαι ένα κοριτσάκι που υπάρχει μόνο για να το κοιτάξουν και να το σχολιάσουν. Ίσως να μην τους περνάει καν από το μυαλό ότι κάτι τέτοιο ενοχλεί. Αυτοί είναι οι πενηντάρηδες της Ελλάδας: άσχημοι, φαλακροί, χοντροί με μουστάκια, γυαλιά και πίπες, νομίζουν ότι τους ανήκουν τα πάντα. Τους ανήκει ο ιδιωτικός σου χώρος, τους ανήκει η εμφάνισή σου, τους ανήκει το γύρισμα του κεφαλιού σου. Δεν είναι καν σου, είναι τους. Είσαι ένα γκομενάκι από τα πολλά που έχουν δει και έχουν πάρει -χάρη στις πολιτικές και επαγγελματικές τους γνωριμίες, γιατί χωρίς αυτά τα ατού η μοναδική γυναίκα της ζωής τους θα ήταν η εξίσου άσχημη και αντιπαθητική σύζυγός τους.
Είναι αυτοί που λένε ότι μόνο το δέρμα των εικοσάχρονων είναι αρκετά σφιχτό, είναι οι καθηγητές που πηδάνε τις φοιτήτριες τους, είναι οι γιατροί που υποτιμούν τις πελάτισσές τους, είναι οι προϊστάμενοι που στέλνουν μόνο τις γυναίκες υφισταμένους τους για φωτοτυπίες, είναι αυτοί που γράφουν ότι οι γυναίκες βάφουν κόκκινα τα χείλη τους για να μιμηθούν την όψη του αιδοίου, είναι οι γερασμένοι πρωταγωνιστές των ελληνικών σειρών και ταινιών που αιωνίως αφήνουν την νεότερή γυναίκα τους για την ακόμα νεότερη, είναι οι συγγραφείς που δηλώνουν ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν να γράφουν, είναι οι δημοσιογράφοι που βγαίνουν στην τηλεόραση για να μας ενημερώσουν τι σκέφτονται οι γυναίκες, οι άντρες, τα παιδιά και ο κόσμος όλος. Γιατί ο κόσμος είναι δικός τους.
Είναι χειρότεροι από τον τύπο που θα σου βάλει χέρι στο λεωφορείο, γιατί αυτός τουλάχιστον ρισκάρει να ρεζιλευτεί.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χεχε χρόνια μας πολλά λοιπόν γιατί έχουμε ακόμα πολλά να πολεμήσουμε.. και να αλλάξουμε. :)

αμμος είπε...

Από εμένα χρόνια πολλά πάντως. Και μην ξεχνάτε, υπάρχουμε και κάτι άλλοι, ψιλοφλώροι, ούτε τις «κατώτερές» μας γαμάμε, ούτε μουστάκι έχουμε, λίγο κοιλίτσα εντάξει δε λέω, αλλά σαν αυτούς που περιγράφεις δεν είμαστε.

Fight Back είπε...

Μολις καταλαβα γιατι υπαρχουν τα σιριαλ με Παρτσαλακη γκομενο που μεχρι τωρα αδυνατουσα να καταλαβω τι εξυπηρετουσαν

Unknown είπε...

@melian: Καλώς ήλθες Melian και χρόνια πολλά!

@άμμος: Ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά. Εννοείται ότι υπάρχουν και συμπαθητικοί 50ρηδες!

@fight_back: Ε μα, ναι... Και ο Παρτσαλάκης τουλάχιστον κάνει κωμωδιά. Οι άλλοι που νομίζουν ότι είναι στ'αλήθεια ωραίοι και μοιραίοι στα 50; Και μας πουλάνε και το παραμύθι ότι οι άντρες μπορούν να είναι ελκυστικοί στα 50-60-70-80 αλλά οι γυναίκες όχι; Και το χάφτουν οι γυναίκες σα χάνοι και το αναπαράγουν κιόλας. Άσε, μπορώ να συνεχίσω για ώρες...

Gogo είπε...

"οι γυναίκες βάφουν κόκκινα τα χείλη τους για να μιμηθούν την όψη του αιδοίου"
Sok, auto den to eixa skeftei pote...

Unknown είπε...

@gogo: Ε, είδες τι καλοί που είναι μερικοί άνδρες; Σκέφτονται πριν από εμάς για μας...

Katerina είπε...

Εμ, άμα δεν έχουμε ακόμη αρχίσει να τους γράφουμε στις οωθήκες μας και να μην τους δίνουμε καμία αξία απολύτως, πώς να προχωρήσει αυτό το μίζερο το φύλο, αγάπη μου; Εμείς τους τα δίνουμε, οι ηλίθιες. Πόσες ιστορίες ακούς για κοριτσάκια που πέφτουν σαν τη μύγα στο σκατό στους πενηντάρηδες σιχαμένους πουρογκόμενους και στους παντρεμένους και νομίζουν ότι κάτι κάνουν;; Εμείς φταίμε, ποιος άλλος. Ο άλλος όσο βολεύεται και βρίσκει ηλίθιες να πηδάει τι θα κάνει, επανάσταση; Όχι δα. Μάλλον τα δικά μας τα μυαλά πρέπει να αλλάξουν πρώτα, γιατί άμα περιμένεις από τους άντρες και δη στην Ελλάδα (σόρυ μπόυζ, αλλά το ξέρετε ότι είναι γεγονός), θα περιμένεις πολύ ακόμα.

Unknown είπε...

@katerina: Πόσο δίκιο έχεις!! Μακάρι να ξυπνήσουν οι γυναίκες, αλλά δύσκολο το βλέπω. Ακόμα και σε επίπεδο συζήτησης, οι λίγες που έχουν κάποια γνώμη για το θέμα συνήθως δεν τη λένε, μήπως και τις περάσουν για "φεμινίστριες" (τι βρισιά θέε μου!)

Katerina είπε...

Ρε φεμινίστρια και πάλι φεμινίστρια, από το να με λένε τσόκαρο και γελάνε πίσω από την πλάτη μου. Μεγάλο κομπλιμάν το θεωρώ το φεμινίστρια. Ας αρχίσουμε εμείς από τα χαμηλά καλή μου, και ό,τι προαιρείται ο καθείς ας πράξει!