Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007

Your wedding my trial

Πως να πεις ότι βαριέσαι αφόρητα τους γάμους, χωρίς να σε κοιτάξει όλη η οικουμένη σαν ζηλιάρικο μίζερο σκουλήκι;

Είναι μια μέρα χαράς, γλεντιού και ποτού. Και όμως τη βαριέμαι. Ίσως επειδή για μένα, κάθε μέρα είναι μέρα χαράς, γλεντιού και ποτού... Χα!! Για το γλέντι και το ποτό πάντως μιλάω σοβαρά. Για το ποτό σίγουρα μιλάω σοβαρά.

Έχω την αίσθηση ότι στους γάμους, τηρείται μια ιδιότυπη ομερτά, οι όροι της οποίας είναι: καταξοδευτήκαμε για να σας τραπεζώσουμε, διασκεδάστε τώρα. Για κάποιο λόγο, αν δε δείχνεις ενθουσιασμένη, αν δεν χορεύεις και γελάς ασταμάτητα, γενικώς αν δε φέρεσαι σαν και είσαι στο στουντιο 54 αγκαλιά με τον Μικ Τζάγκερ, δεν είσαι καλός καλεσμένος. Όλοι σε παροτρύνουν να χορέψεις, "έτσι για το καλό" και αν σηκωθείς να φύγεις νωρίς ακούς φριχτά παράπονα από τη νύφη και τους γονείς της.

Το "νωρίς" βέβαια, μπορεί να είναι και κανά 5ωρο μετά την ώρα που ξεκίνησε ο γάμος στην εκκλησία. Το πλέον καθιερωμένο τελετουργικό του ζευγαριού που κάνει γύρα σε όλα τα τραπέζια, τσουγκρίζει και φωτογραφίζεται με όλους τους καλεσμένους έχει γίνει πιο καταπιεστικό και από το εκκλησιαστικό τελετουργικό. Πραγματικά, γιατί θέλουν φωτογραφίες με 200 άτομα; Ποτέ δεν το κατάλαβα.

Μέχρι να τελειώσει αυτή η γύρα, να σερβιριστούν τα φαγητά, τα γλυκά, να κοπεί η τούρτα κλπ., έχεις ήδη ξοδέψει αρκετές ώρες πίνοντας και καπνίζοντας, γιατί τι άλλο να κάνεις σε ένα τραπέζι που οι μισοί -αν όχι όλοι- σου είναι ημιάγνωστοι, οπότε όταν έρθει η ώρα της υποχρεωτικής διασκέδασης είσαι ήδη λιώμα και το μόνο που θέλεις είναι να πάρεις ένα ταξί και να πας σπίτι σου.

Το αστείο είναι ότι οι πιο κουρασμένοι και μεθυσμένοι απ'όλους είναι το ίδιο το ζευγάρι, το οποίο έχει περάσει το λιναριού τα πάθη για να οργανώσει την περιβόητη βραδιά και είναι τρομερά αγχωμένο κατά τη διάρκειά της. Γιατί; Κανείς δε ζήτησε το σούπερ νυφικό, το σούπερ βάψιμο, ούτε τα σούπερ εδέσματα. Ένα απλό πάρτι μετά το γάμο θα ήταν αρκετό και πιστεύω καλύτερο για όλους από αυτή την εξτραβαγκάντζα που έχουν γίνει οι γάμοι στις ημέρες μας.

Βέβαια, τώρα τελευταία βαριέμαι και τα πάρτι. Αν είναι μίζερος ο άνθρωπος παιδί μου...

8 σχόλια:

Fight Back είπε...

το καλυτερο ειναι οι μηχανικες κινησεις και η διαδικασια που πρεπει να ακολουθηθει κατα γραμμα. κοψιμο τουρτας, σαμπανια, φιλι, χορος με κουμπαρα, χορος με συμπεθερο, πυροτεχνημα, ενδεικτικος αυτοπυρπολισμος μεταναστη κλπ

εγω οσο πιο αγνωστοι ειναι αυτοι πυο παντρευονται τοσο πιο καλα περναω

Unknown είπε...

ενδεικτικος αυτοπυρπολισμος μεταναστη... πράγματι μόνο αυτό λείπει!!
ίσως σε γάμο στελεχών του ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Όσο μεγαλώνω τόσο πιο σαχλό μου φαίνεται όλο αυτό το πανηγύρι. Το νομικό ζήτημα λύνεται και με έναν πολιτικό γάμο ένα απόγευμα καθημερινής μέρας και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Όλα τα υπόλοιπα είναι κατάλοιπα άλλων εποχών όπου έπρεπε να πάρεις συγκατάθεση θεού και ανθρώπων για να τελέσεις την γενετήσια πράξη και να γιορτάσεις προκαταβολικά το γεγονός ότι κάποια στιγμή η κοιλιά της γυναίκας θα αρχίσει να φουσκώνει-ως γνωστόν τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός. Άντε όμως να πείσεις τους γονείς για όλα τα παραπάνω...
Άντε βρε καλά στέφανα στους ανύπαντρους
Dolly

Unknown είπε...

Dolly, καλά μας στέφανα!! Με πολιτικό φυσικά. Οι γονείς, όπως όλα τα όντα, εκπαιδεύονται με λίγη καλή θεληση...

Κολοκύθι είπε...

Εμένα η αγαπημένη μου στιγμή από όλο αυτό το μαρτύριο είναι η στιγμή που σερβίρεται η τούρτα. Και πρόσφατα πήγα σε ένα γάμο που δεν είχε τούρτα παρά μόνο κάτι δίπλες για γλυκό. Αν έχεις το θεό σου δηλαδή!

Gogo είπε...

Εγώ έχω τη θεωρία οτι σε ένα γάμο, αν, λέω αν, περνάει καλά κάποιος είναι μόνο το ζευγάρι που παντρεύεται και αυτοί αμφίβολο είναι με το τόσο άγχος. Για όλους τους άλλους είναι μια ταλαιπωρία!

Η μόνη εξαίρεση ήταν ο τελευταίος που πήγα, όπου για κάποιο απίστευτο λόγο, θες με έπιασε η σαμπάνια, θες ήρθα στο κέφι με τη μερακλού μάνα φίλης, ξεκίνησα με νησιώτικα και κατέβηκα όταν έπαιζε το λιωμένο παγωτό πλέον.. η απόλυτη παρακμή! Καλά δε θέλω να δω ποτέ το βίντεο αυτού του γάμου! :))

Unknown είπε...

@κολοκυθι: δίπλες; μον ντιέ, οι γάμοι πάνε από το κακό στο χειρότερο!!

@gogo: ίσως εκτός από το ζευγάρι, ότι οι μόνοι άλλοι που χαίρονται πραγματικά είναι οι γονείς της νύφης, άντε και του γαμπρού άμα είναι άνω των 50... πάντως τα νησιώτικα μπορεί να σε παρασύρουν σε κέφι, το έχω πάθει και εγώ!

david santos είπε...

Hello, may friend!
I passed to desire a good week to you.
Until always