Τετάρτη, Απριλίου 04, 2007

Easter Sunday with Tony

Καλό Πάσχα, κλείνουμε για διακοπές!

Μαζί με ανάσταση νεκρών, προσδοκούμε και την ανάσταση του Tony Soprano, καθώς 8 Απριλίου, μέρα του Αγίου Πάσχα, ξεκινά στην Αμερική η προβολή του δεύτερου μισού του 6ου κύκλου των Sopranos, της πιο κινηματογραφικής σειράς που πέρασε ποτέ από την μικρή οθόνη. Σ' αυτή τη ρεαλιστική και συνάμα ανατρεπτική ψηφίδα του μωσαϊκού της γκαστερικής μυθολογίας, κάθε επεισόδιο είναι ένα εξασφαλισμένο εικαστικό κομψοτέχνημα (καταπληκτική φωτογραφία), όλοι οι πρωταγωνιστές δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, όταν δε προχωρά με ρυθμό και η πλοκή, μιλάμε για αριστούργημα.


Φυσικά δε θα προβληθεί από κάποιο κανάλι εδώ, αλλά όσοι κατεβάζετε πράγματα με peer to peer, σπεύσατε. Από Δευτέρα 9 φαντάζομαι ότι θα έχει ανέβει το πρώτο επεισόδιο.

Δυστυχώς τον εξαιρετικό 5ο κύκλο είχε ακολουθήσει το αρκετά αδύναμο πρώτο μισό του 6ου κύκλου. Οι χαρακτήρες στους οποίους είχαν επικεντρωθεί οι ιστορίες δεν ήταν ενδιαφέροντες, αλλά στο τέλος του κύκλου, η οικογένεια του Tony (DiMeo crime family) βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με τους άσπονδους φίλους τους, την έτερη δυνατή οικογένεια της Νέας Υόρκης (Lupertazzi crime family) και οι εξελίξεις αναμένονται εκρηκτικές.

Ένα χρόνο και κάποιες αναβολές μετά λοιπόν, περιμένουμε με αγωνία τα τελευταία 9 επεισόδια των Sopranos. Ελπίζουμε να μην απογοητεύσουν και να επιφυλάξουν στον Tony ένα τέλος αντάξιο του μαφιόζικου, καλλιτεχνικού (και φυσικού) μεγέθους του.

2 σχόλια:

dark tyler είπε...

Περιμένουμε πώς και πώς! Κρίμα πάντως που τραβήξανε τη σειρά πιο πολύ από όσο έπρεπε. Αν είχε τελειώσει στον αρχικό σχεδιασμό των 4 σεζόν θα ήταν πρακτικά αψεγάδιαστη, αλλά με τα ξεχειλωματάκια προέκυψαν μια τέταρτη σεζόν με spotlight στον... Artie Bucco και μια 6Α με τον Christopher να κυλά στα ναρκωτικά για 3η, 4η, 5η φορά.

Αλλά τα πρώτα επεισόδια της 6Α ήταν φανταστικά, κι ελπίζω πως το κλείσιμο θα είναι εξίσου φανταστικό. Για να δούμε!

Unknown είπε...

Αχ ναι, ο Artie Bucco σε midlife crisis, γιατί έπρεπε να το δούμε αυτό;; Τα πρώτα επεισόδια του 6Α με τον Tony σε κώμα ήταν όντως καταπληκτικά, ελπίζω να βάλει τα δυνατά του ο Chase για το τέλος!