Παρασκευή, Απριλίου 13, 2007

My latest obsession

Ο δίσκος των My Chemical Romance, The Black Parade είναι περσινός, αλλά δε λέω να σταματήσω να τον ακούω. Όταν πρωτοείδα το βίντεο του Welcome to the Black Parade, με τον τραγουδιστή με ξεβαμμένο πλατινέ μαλλί, το συγκρότημα ντυμένο στρατιωτικά -το τραγούδι λίγο σαρδανάπαλο- σκέφτηκα "πάνε αυτοί, το χάσανε". Όχι ότι ήταν καμιά δισκάρα το προηγούμενό τους, αλλά είχε κάποια πολύ καλά τραγούδια μέσα (όπως το I'm not OK).


Παρόλα αυτά πήρα το καινούριο cd και τελικά όχι μόνο μου άρεσε, αλλά νομίζω είναι κλάσεις ανώτερο από το προηγούμενο. Βασικά it's only rock n' roll -but I like it. Δεν είναι επιστήμη, δεν είναι υψηλή κουλτούρα, δεν είναι δύσκολο, είναι λίγο ποζεράτο, είναι και concept (τιμημένα 70'ς). Έχει όμως δυνατές κιθάρες, δράμα, μάσκαρα, πυροτεχνήματα, καμπαρέ, δηλητήριο, μάσκες, ραγισμένες καρδιές, νοσοκομεία, πικρία, γκροτέσκο, ετοιμοθάνατους ροκ σταρ, σαν εφηβικός έρωτας είναι. Ακούγεται -και χορεύεται- σχεδόν ολόκληρο, πράγμα σπάνιο για τα σημερινά albums, που ζήτημα αν έχουν πάνω από δύο αξιόλογα τραγούδια. Θα το έλεγα guilty pleasure, αλλά γιατί τελος πάντων να αισθανόμαστε ενοχές που μας αρέσει κάτι που είναι τόσο απλό και απολαυστικό όσο ένα ποτήρι νερό; Το Ziggy Stardust ήταν δύσκολο δηλαδή; Όχι ότι συγκρίνονται ως μεγέθη, αλλά νισάφι πια με τα τελευταία indie, τις αέρινες φωνές μέσα από πνιγμένα keyboards και εξαρθρωμένες κιθάρες. Και δεν μου αρέσει καθόλου και το electro-punk (το είπα και ησύχασα).

Το θέμα είναι ότι αυτό το cd σε κάνει να θέλεις να είσαι πάλι είκοσι, να ουρλιάζεις τους στίχους χορεύοντας και σπρώχνοντας μέσα στο πλήθος μιας συναυλίας. Γι' αυτό και μόνο, three cheers for My Chemical Romance.



Υ.Γ.: Αυτά τα βιντεάκια με τους στίχους είναι ή κάτι κάπως αστείο, ή τα βίντεο του μέλλοντος, ή και τα δύο μαζί... Δεν είμαι σίγουρη.

6 σχόλια:

αμμος είπε...

Με γεια το template βρε! Πιο χαρούμενο και ζωντανό από το προηγούμενο.

Unknown είπε...

Merci άμμος!! Και εμένα ξαφνικά το παλιό μου φαίνεται πολύ μουντό σε σχέση με αυτό.

blu note είπε...

Εμένα μου φαίνονται ποζεράδες και δήθεν (το ίδιο είναι αυτό;), αλλά σίγουρα θα συμφωνήσω μαζί σου 100%: σε κάνουν να θες να είσαι πάλι 20 και ό,τι αυτό συνεπάγεται :)
Με γειά το ριντεκορέισον!

Unknown είπε...

Χμμμ... δεν ξέρω αν ποζεράδες=δήθεν, καλό το ερώτημα σου, θα το αναλύσω σε κάποιο ποστ!!
Χαίρομαι πάντως που συμφωνείς και που σου αρέσει η ανακαίνιση -αυτό το συνάγω από τα συμφραζόμενα!!

dark tyler είπε...

Είναι το #2 αγαπημένο μου άλμπουμ του 2006 μετά το "Alright, Still" της Lily Allen. Κοπιάρω/πεϊστάρω σχόλιό μου για το άλμπουμ από αλλού:

Ένα over-the-top οπερατικό έπος που δανείζεται εξίσου από το Bohemian Rhapsody των Queen και το Wall των Pink Floyd για να μας ξεναγήσει στα βάθη της ψυχής ενός ετοιμοθάνατου καθώς αυτός κάνει τον απολογισμό της ύπαρξής του. Σε scope, σε επίπεδα ανάγνωσης, σε επίπεδο παραγωγής, το Black Parade στοχεύει πολύ-πολύ μακριά και ευστοχεί σε όλα.

Ή, πέρα από κουλτουριάρικες αναλύσεις, είναι ένας από τις 3-4 καλύτερους λόγους για να πάει κανείς εδώ. Can't wait!

Unknown είπε...

Ωραία τα λες στην κριτική σου tyler! Όσο για το φεστιβάλ στην Ολλανδία: ζηλεύωωωω... Είναι από τα συγκροτήματα που θα ήθελα πάρα πολύ να δω live.